Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gefrituurde stokvisbeignets

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 gr stokvis
frituurolie
1 teentje knoflook
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1/4 theelepel pimentpoeder
2 eetlepels melk
125 gr bloem
1/2 theelepel zout
1 eidooier
2 eiwitten

Bereiden

Laat de stokvis *1 12 uur in koud water ontzouten (ververs het
water regelmatig) en houd de stokvis daarna in het weekwater 2
minuten tegen de kook aan.
Laat de vis uitlekken.
Verhit de frituurolie tot 180°C.
Pureer de stokvis, de knoflook, de peterselie, de piment en de
melk.
Roer een dik beslag van de bloem, zout, de eidooier en 1-1 1/4
dl water.
Klop de eiwitten stijf en schep ze, samen met het
stokvismengsel, voorzichtig door het bloembeslag.
Laat met behulp van een eetlepel in gedeelten bollen beslag in
de frituurolie glijden, frituur die goudbruin en Laat ze op
keukenpapier uitlekken.
Serveer als borrelhapje met krabsticks en een pittige
tomaten-mayonaise.
Geef er geroosterd brood bij.

*1 Stokvis is gedroogde gezouten vis die meestal van kabeljauw
wordt gemaakt, maar ook wel van heek, leng en koolvis. In
Portugal (en ook in Spanje) is stokvis heel populair. Laat
voor het gebruik de stokvis 1 nacht in ruim koud water weken.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gepaneerde mosselen
Roergebakken zalm
Tongrolletjes in Duchesse de Bourgogne
Londense haringen op de grill
Zarzuela I

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes